empty
home   /   sponsors

Gemeente Dronten

Vorige Volgende
gem_dronten.jpg

Tussen de Randstad en het Veluwemeer ligt Dronten, een moderne gemeente in de provincie Flevoland met 60 km kust en een goede verbinding via de Hanzelijn. In de pioniersjaren van de televisie werd Dronten vooral bekend als één van de eerste mediacentra van Nederland. Van Wibi's auditie in 'Stuif 's In' tot Jackson 5 in 'Telebingo', het werd opgenomen in De Meerpaal. 
 
Dronten is goed bereikbaar via de A6 en de A28. De gemeente heeft een grondgebied van 42.000 ha, inclusief de randmeren tussen 'pak 'm beet' Harderwijk en Urk. Naast de stad Dronten zelf en de dorpen Biddinghuizen en Swifterbant biedt Dronten een gevarieerd landschap waar jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers komen. Bezoekers van het familiepark Walibi, watersporters op het Veluwemeer, bezoekers van cultureel festival Lowlands of overnachters in één van de tientallen campings. Met recht kan Dronten spreken van het Dronterland. 

Land waarop we verbouwen, wonen, werken en recreëren. Land dat we zelf hebben gewonnen, door de inpoldering van een deel van het IJsselmeer. Het Dronter landschap verbindt het stedelijke Dronten met het recreatieve Biddinghuizen en het rustieke Swifterbant. De streek Dronterland behoort, inclusief ruim 9.000 ha. aan randmeren en de aanmeerplaatsen in Ketelhaven en Biddinghuizen tot de gemeente Dronten.

Bezoekadres
Het bezoekadres van het gemeentehuis is:
De Rede 58
8251 EX Dronten