empty
home   /   deelnemers_informatie  /   algemene_informatie

Open Atelier Route Dronten 2022


Algemene informatie
De Open Atelier Route voor beeldend kunstenaars uit de gemeente Dronten, Ketelhaven, Swifterbant en Biddinghuizen wordt gehouden op
zaterdag 17 en zondag 18 september 2022 van 11.00 tot 17.30 uur.

De feestelijke opening van de Atelier Route Dronten vindt plaats op vrijdag 16 september in de Meerpaal op het centrale plein waar ook een overzichtexpositie wordt getoond met 1 representatief werk van de deelnemende kunstenaars.
Op 17 en 18 september is het meerpaal plein ook geopend als startpunt zodat bezoekers van daaruit een keuze kunnen maken welke ateliers zij willen gaan bezoeken.
 
Deelname
Deelname staat open voor alle amateur en (semi-)professionele kunstenaars uit Dronten, Ketelhaven, Swifterbant en Biddinghuizen.
Voor kunstenaars die nog niet bekend zijn bij de organisatie kan een ballotage van toepassing zijn dit ter beoordeling van de organisatoren.
Kunstenaars die niet over eigen expositie mogelijkheden in Dronten, Ketelhaven, Swifterbant en Biddinghuizen beschikken kunnen deelnemen op een van de andere expositieadressen maar dienen dit zelf te regelen.
 
Alleen ‘eigen werk’
Deelname is alleen toegestaan met eigen werk.
Het is niet de bedoeling dat je in jouw atelier of expositieruimte werk van anderen exposeert die niet onder hun eigen naam deelnemen aan de Open Atelier Route Dronten. Wel kunnen er meerdere kunstenaars op één adres exposeren.


Locaties
Er mogen voor 2022 maximaal 3 gastexposanten per locatie deelnemen.
Dus maximaal 4 kunstenaars per locatie in totaal.
Per locatie bestaat de mogelijkheid, indien gewenst, een vlag in bruikleen te krijgen voor de duur van de route tegen een borgsom van € 25,00.
Deze borgsom wordt teruggestort als de in bruikleen gegeven attributen schoon en in ongeschonden staat na afloop van de atelierrouten weer worden ingeleverd.
 
Inschrijving als deelnemer
 • Via de website: www.atelierroutedronten.nl/aanmelden 
 • Inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding.
 • Het inschrijfgeld bedraagt € 50,- per persoon. Excl. huur vlag
  Dit geldt ook voor mensen die samen op één adres exposeren.
  Het geld wordt besteed aan drukwerk en allerlei vormen van publiciteit en voorlichting.
       Betaling op rekeningnummer NL 59 RABO 011.25.95.332
 • t.n.v. Stichting Kunstraad Dronten, o.v.v. Atelier Route Dronten 2022 en de naam van de deelnemende kunstenaar.
 • Inschrijving is pas definitief na ontvangst van het aanmeldingsformulier en het inschrijfgeld.
 • Je krijgt van ons een bevestiging.
 • De inschrijving sluit op 31 maart 2022.
 
Foto’s en gegevens
Voor het ‘reisboekje’ en de website vragen wij fotomateriaal van recent werk. In verband met de opmaak graag een foto in staand en een in liggend formaat. Op de website is plaats voor maximaal 5 foto’s inclusief portretfoto.
Voor de website ontvangen wij ook graag wat gegevens over jezelf en/of je werk – achtergronden, exposities, thema’s in je werk, eigen website, enzovoort.
Graag beknopt en zakelijk.
 
Klik hier voor uitgebreide aanleverinstructies 
 
 
Samengevat