empty
home   /   deelnemers

Wiebe Cool

Vorige Volgende
wiebe.jpg Jaren geleden heb ik mijzelf het beeldhouwen aangeleerd, in een vakantie, midden tussen de fascinerende stenen van Bretagne. Naast megalithische, Griekse en Keltische kunst vind ik ook veel inspiratie in oude kathedralen en middeleeuwse beelden.
Overal vandaan neem ik stenen mee terug uit de streken die ik bezoek en dan leg ik er thuis de opgedane impressies in vast.
Ook meer eigentijdse meesters zoals Rodin, Barbara Hebworth of Henry  Moore vind ik ongelooflijk mooi en inspirerend. In musea kijk ik vooral naar de beeldende kunst en loop ik er het liefst een paar keer omheen, op zoek naar de schoonheid in het stuk steen of hout.

Mijn voorkeur gaat de laatste tijd uit naar het werken in steen, maar ook met hout- en bronswerk heb ik in het verleden veel gewerkt. Abstract of figuratief, ik doe beide graag. In de loop der jaren heb ik een voorliefde ontwikkeld voor impressionistische portretten.
Als docent kunst aan Warmonderhof in Dronten was het mijn inzet om studenten die de biologisch- dynamische opleiding tot boer volgden, de kunstenaar in zichzelf te laten ontdekken. Dit heb ik met veel plezier jarenlang gedaan. Als je kunst maakt in steen, hout, ijzer of klei ben je bezig met het omvormen van een stukje aarde in een door de kunstenaar geschapen beeld, wat gezien kan worden als voedsel voor de geest. Een boer bewerkt ook de aarde en vormt die om tot voedsel voor het lichaam. Ik ben van mening dat de mensheid beide vormen van voedsel nodig heeft om in evenwicht te blijven.

Nu ik met pensioen ben, werk in graag in opdracht aan b.v. een portretimpressie in marmer of zandsteen, als reliëf of als buste. En ik maak veel meer in steen. Maar ik kan ook in overleg werken in hout, abstract of realistisch. Of een passend cadeau maken voor iemand die een mijlpaal heeft bereikt die door anderen zeer gewaardeerd wordt, bijvoorbeeld een jubilaris of iemand die van een bedrijf afscheid neemt.

Nadere kennismaking om te overleggen over een opdracht gaat via mijn emailadres wiebe@wiebecool.nl graag nodig ik dan mensen uit om langs te komen in Dronten om een en ander aan de Venkel 25 te bespreken. Bellen kan ook 0628979316

Bezoek mijn site www.wiebecool.nl ,  daar zie je een impressie van mijn werk.
insta: wiebecoolbeeldhouwer
 

U kunt mijn werken komen bekijken tijdens de kunst route op:

Atelier 11 - Venkel 25
Wiebe Cool
Venkel 25
8252 CH Dronten

Voor meer informatie klik je op de pin voor meer informatie 


Mijn werken