empty
home   /   deelnemers

Roland Meijer

Vorige Volgende
IMG_0436.jpg Het op de pottenbakkersschijf gedraaide werk heeft mijn voorkeur om keramiek objecten te creëren. De ervaring dat de ronddraaiende klomp klei een vorm aanneemt die in je hoofd ontstaat geeft mij veel voldoening. Het spel is niet dat je de klei je wil wilt opleggen maar probeert aan te voelen wat mogelijk is met de kleisoort die je gebruikt. Er bestaat een scala van soorten klei met allemaal hun eigenschappen.

Hoog gestookt geglazuurd keramiek en Raku gestookt keramiek is meestal mijn werkterrein.
Glazuren ontwerp ik zelf, reken ze om naar een recept en stel ze samen met verkrijgbare grondstoffen.
Tijdens afkoelen van de oven maak ik vaak een wandeling om niet in de verleiding te komen de oven te vroeg te openen om het resultaat te zien. Open je de oven te snel dan is er het gevaar van breuk van de werkstukken.

De laatste tijd krijgt een andere manier van keramiek maken, de zogenaamde Saggar Firing, mijn aandacht.  

Een zacht glanzend gepolijst werkstuk wordt bekleed met brandbare materialen en diverse metaaloxiden in een afgesloten vat (Saggar of Kapsel) geplaatst. Dit vat is ook gedeeltelijk gevuld met brandbare materialen. Dit geheel wordt in een keramiekoven geplaatst en opgestookt tot 1000 0 C. De manier van bekleden van het werkstuk en de gebruikte materialen bepalen de kleuren en het eindresultaat.

Steeds weer een spannend moment als de oven opengaat en de Saggar wordt geopend. Je krijgt dan een onooglijk  uitziend product te zien wat na het schoonmaken een prachtig werkstuk kan zijn.

U kunt mijn werken komen bekijken tijdens de kunst route op:

Atelier 6 - Het Spectrum 37

R. Meijer
Het Spectrum 37
8254 AJ Dronten
Nederland


https://rolandmeijer.exto.nl

r.meijer500@outlook.com

 

Voor meer informatie klik je op de pin voor meer informatie 
 

Mijn werken