empty
home   /   deelnemers

Jesse Nelson van den Broek

Vorige Volgende
Jesse-Nelson-van-den-Broek-_-Artist-and-Designer.jpg Jesse Nelson van den Broek is kunstenaar en product ontwerper en heeft zijn atelier in Dronten. Een deel van zijn werk is geïnspireerd door de natuur en zijn kinderjaren die hij deels in Kameroen doorbracht, deze Afrikaanse invloeden zijn duidelijk zichtbaar in zijn serie Afrikaanse maskers; ‘The Heroic souls of Cameroon’, maar vormen ook de basis voor zijn product ontwerpen.

Naast het ontwerpen van meubels en verlichting, die al kunststukken op zich zijn, maakt van den Broek kunst in vele vormen. Daarbij vormt zijn tekentalent de basis van de creatie. Verder is hij gefascineerd door de schoonheid en het verhaal van natuurlijke materialen. In zijn werken combineert hij en speelt hij met deze materialen om zo indrukwekkende effecten te creëren.

Hij studeerde Industrial Product Design aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Tijdens zijn studie viel van den Broek al op door de eigen kledingcreaties die hij maakte. Na zijn afstuderen legde hij zich vooral toe op de ontwikkeling van zijn eigen eco-luxury meubelcollectie onder de naam VanDen Collection. Hiermee heeft hij verschillende keren op de Dutch Design Week (Eindhoven), Masters of LXRY (Amsterdam) en Maison et objet (Parijs) geëxposeerd.

U kunt mijn werken komen bekijken tijdens de kunst route op:

Atelier 17 - Roodbeenweg 19

Jesse Nelson van den Broek
Roodbeenweg 19
8251 SE Dronten
Nederland


www.vandencollection.com

jessenelson@vandencollection.com


Voor meer informatie klik je op de pin voor meer informatie 


Mijn werken